24 Temmuz 2013 Çarşamba

Nişanlık Elbiseler


Bayanların kıyafet seçerken ne kadar çok zaman harcağını bilmeyen yok. Gün içerisinde hangi kıyafetle olduğumuz ruh halimizi etkileyebiliyor. İçinde rahat olmadığımız ya da kendimize yakışmadığını düşündüğümüz kıyafetler içerisindeyken kendinizi nasılda mutsuz hissedersiniz. Bu nedenle sabahları kıyafet seçerken dakikalar hatta bazen saatler harcanıyor.

Aldığınız kıyafetlerin içinize sinmesi ve size uyumlu olması işte bu yüzden bu kadar önemlidir. Mezuniyet, nişan, düğün gibi özel günlerde giyeceğiniz elbiselerin içerisinde mutlu ve rahat olmaya özen gösterin. Çünkü bu günleri tekrar yaşama ihtimaliniz çok azdır. Mezuniyet elbisesi ve nişanlık seçerken dikkat edeceğiniz noktalar ortak özelliklere sahip. Aradaki tek fark, mezuniyet elbisesi alımında yaşınıza uygun modeller seçme gerekliliğidir.



Mezuniyet elbise modelleri arasında oldukça sade günlük şık elbiselerden, ağır abiyelere kadar geniş bir seçenek yelpazesi vardır. Mezuniyetin nerede yapılacağı ve saatine göre günlük elbise ile yarı abiye arası seçimler yapmanız daha uygundur. Yarı abiye öneriyoruz çünkü, lise ve üniversite mezuniyetinde kendinizi 10 yaş daha yaşlı gösteren elbiseler giymeniz size şıklık değil tam tersi bir etki yaratacaktır. Nişanlık alırken de aynı mezuniyet töreninde olduğu gibi nişanın kalabalık mı yoksa sade bir tören olarak mı kutlanacağı, mekanın nasıl bir olduğu ve nişan saatine dikkat edilmesi gerekir. Nişan az kişi ile planlanmış ise daha sade ve ipek, şifon gibi kumaşlardan üretilmiş şıklığından ödün vermeyen nişanlık modelleri arasında seçim yapılmalıdır. Fakat nişan kalabalık ve düğün salonu gibi bir alanda yapılıyorsa nişanlık seçiminizi abiye üzerine yoğunlaştırabilirsiniz.



Mezuniyet elbisesi, sizi olduğunuz yaşta göstermelidir. Bu yüzden olabildiğinde abiye seçiminden uzak durmalısınız. Mezuniyet törenleri yaz aylarında yapıldığı için açık renkler tercih ederseniz daha hoş bir görünüm elde edersiniz.

Aksesuar seçiminde, eğer aldığınız nişanlık süslü bir abiye ise sade aksesuarlar tercih edilmeli, hatta takı olarak kolye takmamanızı tavsiye edebiliriz. Süslü nişanlıklar ile sade çanta ve ayakkabılar kombinleyin. Mezuniyet elbisesi seçiminiz daha sade olacağı için, takılar ile sade elbisenizi taçlandırabilirsiniz. İster omuzdan çanta sapı zincir olan minik çantalar, isterseniz de şık portföy çantalar kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder